Szeretnénk, ha a JÓTEVÉS, az önzetlenség kultúrája Magyarországon otthonra lelne.

Kik vagyunk?

A Jótevő mozgalom a HISZ (Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat) által szervezett országos gyermekétkeztetési program támogatására indult el 2015-ben. A kezdeményezés mögé olyan közismert arcok is beálltak, mint Bayer Friderika vagy Gera Zoltán. Részt vettünk az adománygyűjtésben és közel 60 településen segítettünk abban, hogy nélkülöző gyermekek meleg ételhez, családjaik pedig tartós élelmiszercsomagokhoz juthassanak. Önkéntes csapatunk azóta is folyamatosan nyit a társadalom szükségletei felé és erejéhez mérten nyújt kézzelfogható segítséget az utcán, kórházakban, idősotthonokban és az iskolákban.

Ahol megtanultunk
jót tenni...

Az a hely, ahol megtanultuk, hogyan lehet önzetlen szeretettel segíteni egymásnak, az a Hit Gyülekezete, amely kezdettől fogva a bibliai hit és a jótevés kultúrájára épült. Az elmúlt negyven évben több tízezer ember áldozatos és kitartó munkája építette föl ezt a közösséget és sokan meg se születtünk volna, ha az alapítók, Németh Sándor és Judit nem döntenek úgy, hogy a kommunista Magyarországon a legnagyobb Jótevőt, Jézus Krisztust hirdetik.

Ki a legnagyobb Jótevő?

Nincs nagyobb érték a Földön az emberi életnél és csodálatosabb dolog annál, amikor egy elveszett és tönkrement sors megtalálja értelmét. A közösségünk szerte az országban segíti a magyar embereket abban, hogy maguk is megtapasztalják a keresztény hit gyakorlati erejét. Volt drogfüggők és szenvedélybetegek nyerték vissza szabadságukat, szétesett családok álltak helyre a szemünk láttára és megtanultuk, hogy szeretettel mi magunk is maradandó értéket tudunk létrehozni.

Számunkra ebben a közösségben lett Jézus Krisztus a legnagyobb példakép.
Ő a legnagyobb jótevő és a vele való személyes kapcsolat az, ami minden nap erőt ad nekünk, hogy jót tegyünk és szeressük az embertársainkat.

Videó lejátszása

"Ez nem jó cselekedet....

Mi Gesztesi Károly véleménye a Jótevésről?

... valamit amit kaptunk jól esik továbbadni. Ez alatt az idő alatt lehetnék otthon, sétáltathatnám a kutyámat. De ez sokkal jobb most, hogy itt lehetek.

Gesztesi Károly - Színművész
Videó lejátszása

"Sok ember örül a segítségnek...

Mi Bayer Friderika véleménye a Jótevésről?

Nagyon jó magunkra zárni a meleg lakásnak az ajtaját és örülni egymásnak, de észre kell vennünk, hogy nagyon sok ember örül a segítségnek.

Bayer Friderika - Énekesnő

Valóban jobb adni mint kapni?

Mi Gera Zoli véleménye a Jótevésről?

A Bibliából tudjuk, hogy jobb adni, mint kapni. És ez valóban így van. Az ember látja az örömöt másoknak az arcán hogyha adhat és ezzel fölvidíthatja, esetleg kicsit könnyebbé teheti az életét … Nagyon jó látni az örömöt, a hálát az emberek arcán. Ez nagyon fontos számomra.

Gera Zoltán - Labdarúgó
Scroll to Top