Kik a hétköznapi Hősök?

Egy közösség ereje nagy mértékben múlik azon, hogy a csoportot alkotó személyek mennyiben hajlandóak önös érdeküket háttérbe szorítani azért a célért, hogy a társadalom egésze hosszú távon előnyös helyzetbe kerülhessen. Az ilyen embereket nevezik sokszor hazafiaknak vagy hétköznapi hősöknek.

Példamutatás

Sok fiataltól lehet hallani, hogy nincsenek példaképek, nincsenek példaértékű emberek és életek. Mi ismerünk ilyen embereket! Ismerünk olyanokat, akik szeretik a családjukat, hűségesen és szerelemben vannak a házastársukkal, gyerekeikre pedig időt és figyelmet szentelnekSokan azért nem találnak példákat maguk számára, mert a külső, látszólagos eredményességet nézik, majd amikor jobban megismerik azt a személyt, vagy az idő múlásával sajnos sokszor kiderül, hogy a látszólagos siker nem értékeken, hanem látszateredmények keresésén épült.

Vajon mi lenne, ha fordítva próbálnánk meg példát, értéket keresni. Olyan személyekre nézve, akik stabil alapokra építkeznek, akik nem térnek el az erénytől akkor sem, ha az sikert ígérne. Hosszú távon kitartanak és építik a közösségüket, a környezetüket és saját magukat.

Ők a hétköznapi hősök és mi szeretnénk ha te is közzéjük tartoznál!

Mit teszel ma, ami holnap is számít?

#
A kolimban lakik egy látássérült lány és neki szoktam segíteni bizonyos dolgokban pl. pakolásban, takarításban, vagy főzésben. 🙂 - Z.N.
#
Beszélgettünk egy hajléktalan nénivel a Corvin-negyedben. Utána többször is láttam arra, és vittem neki szendvicset, ennivalót. Mindig nagyon hálás volt. Utána én is jól éreztem magam, nagyszerű érzés volt jót tenni és érte kedves szavakat kapni.- P.J.
#
Volt, hogy egy rosszul látó néni a buszon megkérdezte, hogy hol kell leszállnia, de látszott rajta, hogy szegény nagyon bizonytalan, ezért inkább elkísértem hazáig. Máskor egy külföldi csávó el akart jutni valahova, de sajnos nem tudtam neki megmondani hogyan tud eljutni oda, de beálltam fordítónak közte és a buszsofőr között, így végül eljutott a kívánt helyre. - K.A.
Scroll to Top